Opstarten met Klooster Mariënburg

945 709 MKS Schoonmaak

Klooster Mariënburg

Momenteel is MKS Schoonmaak druk bezig met diverse opleveringsschoonmaakwerkzaamheden in het verbouwde klooster Mariënburg in Den Bosch. Het iconisch gebouw is getransformeerd en klaar voor de toekomst.

Na de oplevering zal MKS Schoonmaak interieurverzorging, glasbewassing en vloeronderhoud gaan verzorgen in Mariënburg. Voor ons schoonmakers een bijzonder project. Hoe onderhoudt je op een duurzame manier een oud monumentaal pand, en gelijktijdig, hoe onderhoudt je ruimtes met de nieuwste technieken en data-apparatuur? MKS Schoonmaak gaat het in 2018 laten zien!

Met onze vaste groep medewerkers en onze specialismes op diverse gebieden binnen de schoonmaak, helpen wij onze klanten met al hun facilitaire vraagstukken en ontzorgen wij op diverse gebieden.

Mariënburg was tot 2015 eigendom van de congegratie van de Zusters van JMJ. Het complex bood in hoogtijdagen onderdak aan 200 zusters, die zich vooral op onderwijsgebied verdienstelijk maakten. Die onderwijsfunctie behoudt het klooster ook door de vestiging van de Jheronimus Academy of Data Science. Daarnaast wordt een deel van het klooster in gebruik genomen door bedrijven en startups.  Hiervoor wordt bijna 5000 van de in totaal 12.000 vierkante meter verbouwd tot college-, studiezalen en verwerkingsruimten. Bovendien worden in het klooster 77 huurappartementen gemaakt voor (buitenlandse) studenten.

Bron: https://www.bd.nl/s-hertogenbosch/binnenkijken-zo-ziet-het-verbouwde-klooster-marieneuml-nburg-in-den-bosch-er-nu-uit~a698c8d9/